Utviderne: Rania Iraki

Media og representasjon, fordommer og fortellinger. Rania Iraki i samtale med Yohan Shanmugaratnam.
Portrettfoto av deltagerne
Tid:
onsdag 25. september 2024, kl. 19.00
Sted:
Asker bibliotek

Gratis arrangement

–  Jeg brenner for at alle mennesker skal ha like muligheter i livet, uansett hvem de er og hvor de kommer fra – og her er historiefortelling veldig viktig. Også er jeg veldig opptatt av at flerkulturelle, spesielt jenter/kvinner må opp og frem i film/tv/mediebransjen, og ønsker å bidra til at flere skal få den muligheten, sier Rania Iraki.

Iraki er en norsk-palestinsk frilansprodusent, regissør og podkaster. Hun har studert film- og TV-produksjon i London, og har hatt regi på flere kortfilmer. Hun er opptatt av urett og misforståelser, og etter at krigen brøt ut i Gaza har hun vært dypt engasjert, blant annet som programleder for Palestinapodden. Men regner hun seg selv som aktivist, eller oppleves det som en reduserende merkelapp? Og hvordan påvirker krigen opplevelsen av toleransenivået i Norge når man selv har palestinsk bakgrunn? I kveldens samtale får vi høre mer om dette, om hvor engasjementet kommer fra og hva som driver henne.

 

Yohan Shanmugaratnam er samfunnsgeograf og journalist i Klassekampen, og er i tillegg kjent for et forfatterskap som retter blikket mot rasisme, identitet, integrering og utenforskap gjennom titler som Vi puster fortsatt (2020), Bruddet: Byen som ville ha Brexit (2021) og Hjertet i to: Seks måneder med Karpe (2022).

 

Utviderne

I denne samtalerekka møter journalist og forfatter Yohan Shanmugaratnam et knippe mennesker som tar del i den offentlige debatten, som tør å stille krav til offentligheten, og som jobber for å utvide hvem og hva som får være med. Kort sagt, mennesker som gjennom sitt virke bidrar til å gjøre verden litt varmere, litt mer inkluderende og litt mer mangfoldig.

 

Fotokred: Yohan Shanmugaratnam. Foto: Michael Ray Vera Cruz Angeles.  Rania Iraki. Foto: Andreas Sundby, NRK