Asker som friby

12. juni 2018 bestemte et enstemmig kommunestyret at Asker skal bli friby. For å kunne være friby, må Asker kommune melde seg inn i ICORN – International cities of refuge network. Fredag 16. november signerte Asker kommune avtalen og vi hadde en flott markering på Asker bibliotek.

Hva er en friby? En friby er en kommune som har påtatt seg å være vertskap for en forfulgt forfatter, musiker eller journalist i opptil tre år. Det er flere norske byer som har friby-status blant annet Drøbak, Harstad, Kristiansand, Larvik, Skien og Oslo.

Februar 2020 tok Asker i mot sin første friby-forfatter. Asker bibliotek stiller som koordinator for oppfølging av forfatteren og tilbyr biblioteket som arbeidssted.

Gjennom å ta imot en forfulgt kunstner ønsker Asker kommune stå opp for det frie ord og angrep på ytringsfrihet, og samtidig få fram at det som skjer globalt har konsekvenser lokalt. Våren 2019 vil vi ta imot vår første fribyforfatter her i Asker. Følg med på askerbibliotek.no for nyheter om Asker som friby!